Първи стъпки при избор на електрическа тротинетка - Trotinetkata

Първи стъпки при избор на електрическа тротинетка

Електрическите тротинетки дават възможност за придвижване 5 пъти по-бързо от това да ходите пеш. Те са безвредни за околна среда и не са толкова скъпи. По-добри са от велосипедите в частта, че не сте изпотени след като пристигнете.

Скорост, размер, тежест, пробег, цена – това са някои от факторите, които трябва да вземете преди да закупите вашата тротинетка. В този пост сме се опитали да съберем това което е важно, при избора на вашата електрическа тротинетка.

Удобство при пътуване: Някои тротинетки са толкова неудобни, че не се издържа дори 1км на тях, дори и при перфектно гладка настилка. Тези тротинетки изглеждат добре на снимки, но често биват сменяни с други.

Има 3 важни особености, които повлияват на удобното каране:

  • Размер на гумите: Препоръчваме да не се използват гуми по-малки от 8 инча. Те дават усещането за по-твърдо каране и могат по-лесно да заседнат в дупки.
  • Солидни или гуми с въздух: Гумите с въздух определено са по-комфортни.
  • Амортисьор: Добра идея е, но отнема друсането само от големите неравности. Тротинетка с големи гуми, пълни с въздух, доставя по-гладко возене, отколкото малки солидни гуми и амортисьори.

Скорост: Тя се определя от мощността на мотора, теглото на водача, колко са напомпени гумите и повърхостта върху, която се движи. Скоростите описани са основно базирани на хора тежащи около 70кг, гладка повърхност и правилно напомпени гуми. Нашият съвет е да не се мъчите да достигате максимална скорост. В рамките на 20км/ч вие се намирате в една добра позиция да пристигнете навреме. Наклона по който карате също е определящ за скоростта. Колкото е по-голям наклона, колкото сте по-тежки, толкова по-бавно ще се движите. 

Спирачки: Безопасността преди всичко, затова спирачките са важен елемент при избора.

Има няколко основни типа спирачки:

  • Електрически: Евтина поддръжка, но не спират добре.
  • Дискови с накладки: Най-добрите, но се износват. На определен период трябва да бъдат подменяни, както при колите.
  • Крачни: Трябва да застанете върху задния калник и да натискате с крака.

Пробег: Важно е да се отбележи, че производителите са измервали пробега в идеалните случаи. Повечето тестове са направени от хора с тегло около 70кг, каращи на равна, гладка повърхност, с чисто нова батерия. По-евтините тротинетки имат по-евтини батерии, чиито капацитет на батерията намалява с всяко разреждане.

Качество на изработка: Повечето електрически тротинетки са произведени в Китай. Те произвеждат висококачествени продукти (погледнете техните телефони, също и доста американски компании разчитат на тях). Избирайте при възможност утвърдените производители.

Размер: Вземете под внимание размера. Изберете правилния размер за вас. Повечето електрически тротинетки се сгъват, за да могат да се поберат или в колата или под бюрото.

Вземете под внимание:

  • Височина на кормилото
  • Размер когато е сгъната

Тегло: Важно е да преценим, колко дълго ще пренасяме тротинетката в ръката си. Повечето тежат около 15кг, някои повече, някои по-малко. Ако не сте достатъчно силни, изберете някоя около 13кг.

Максимална товаримост: Не всички електрически тротинетки са създадени да пренасят един и същ товар. Електрическите тротинетки предназначени за Европа са с максимална товаримост от 100кг. Много хора, които тежат повече 100кг, ги карат всеки ден. Това може да е причина да не се признае гаранцията.

Светлини: Някои електрически тротинетки имат вградени светлини, други имат светлоотразители. И в двата случая могат да бъдат добавени липсващите аксесоари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *