Идеалното налягане за вашите гуми - Trotinetkata

Идеалното налягане за вашите гуми

Много от нас пренебрегват поддръжката на електрическите тротинетки. Добре поддържаната тротинетка ще ви даде по-голяма безопасност и ще извлечете максимума от гледна точка на удобство, пробег и производителност. Нещо елементарно на пръв поглед като поддържането на правилно налягане на гумите, може да е огромно значение.

Защо е важно?

Налягането в гумите засяга работата и живота на гумите. Също така влияе на пробега, управлението и спирането. Точното налягане в гумите намалява съпротивлението при търкаляне на гумата. Ако карате тротинетката няколко пъти седмично е достатъчно да проверявате налягането през уикиенда, отнема няколко минути.

Важи ли за мен?

Ако карате тротинетка Xiaomi или Segway, тези съвети могат да ви помогнат. Ако се чудите дали вашата гума е с въздух, просто погледнете дали може да се напомпа.

Какво налягане да използвам?

Производителите препоръчват определно налягане на гумите, но оптималното зависи от теглото на водача. Като правило, по-тежките водачи трябва да са с високо налягане. Това увеличено налягане трябва да е частично. В подкрепа на това твърдение, гумите с по-високо налягане са по-малко податливи на разкъсвания.

За гумите на Xiaomi M365 са проведени тестове, продължили 2 месеца, на различни повърхности. В следствие на тях инженерите са установили, че при различно тегло на водача и различно налягане, гумите трудно могат да бъдат спукани.

Тегло на водача(кг)Предна (PSI)Задна (PSI)Предна (ATM)Задна (ATM)
50-7035-4040-502.38-2.722.72-3.4
70-9040-4545-552.72-3.063.06-3.74
90-10045-5050-603.06-3.43.4-4.08

При тегло от над 100 кг е препоръчително да се напомпат до 50-55psi за предна и 60-65psi за задна гума, като трябва да се кара внимателно. Рискът от спукване се увеличава с налягането.

Вземето под внимание и температурните условия при които помпите гумите. Налягането в гумите се увеличава с триенето по време на работа, поради което по-високите стойности, зададени на „студена“ гума, впоследствие работеща в горещ ден, допълнително ще се увеличат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *