10 съвета за каране на електрически тротинетки - Trotinetkata

10 съвета за каране на електрически тротинетки

Светът се променя, превозните средства и правилата за движение също. Модерните технологии навлязаха в транспорта и това си личи по най-добрия пример – електрическите скутери. Те са едно от най-безопасните превозни средства, но все пак има няколко съвета, които не трябва да бъдат подминавани с лека ръка.

1. Носете предпазна екипировка

Много инциденти не могат да бъдат предотвратени, дори и да вземем предпазни мерки. Следователно е хубаво да имаме предпазна каска, наколенки, налакътници.

2. Проверявайте гумите

Не забравяйте да проверите гумите, така както проверявате батерията, преди да излезете да карате. Задължително е да правите проверка на налягането в гумите. Проверявайте дали грайфера не се е износил. Сменете при нужда.

3. Внимавайте докато карате

Лесно е да се загубите фокуса върху другите, докато карате. Внимавайте за пешеходци, прииждащ трафик и всякакви пътни знаци. Трябва да сте особено внимателни, за да избегнете инциденти.

4. Внимавайте за препядствия

Препядствията на пътя могат да бъдат дупки, бабуни, паднали предмети. Те са най-често срещаните причини при инциденти с електрически тротинетки. Винаги бъдете нащрек.

5. Избягвайте хлъзгави повърхности

Бъдете изключително предпазливи, когато ви се наложи да карате по хлъздави настилки като, метална повърхност, мокър път, участък покрит с пясък или друга мръсотия. Водата намалява сцеплението между гумите и пътя и може да предизвика падане. Затова карайте бавно и внимателно в такива условия.

6. Не карайте при бури със светкавици

Светкавиците са изключително опасни, особено когато сте върху електрически скутер.

7. Четете упътванията

Производителите са се погрижили упътванията да бъдат информативни, точни и лесни за четене. Те съдържат информация за експлоатация, поддръжка и др. Първата стъпка преди да използвате вашата тротинетка е да се запознаете с упътването.

8. Карайте според законите

Легалното каране на електрическа тротинетка, изцяло зависи от областта в която живеете. Вашата община трябва да е разрешила карането на електрически скутери или изрично да не ги е забранила.

9. Давайте индикации за посоката на движение

Важно е да знаете какво има около вас. Също така е важно да знаете за намеренията на тези, които се движат около вас. Това важи и за тях. При електрическите тротинетки е по-трудно да се даде сигнал за посоката чрез използване на ръката, затова има създадени светлоотразителни жилетки, които показват и посоката на движение.

Можете да ги разгледате в сайта ни.

10. Избягвайте неподходящи условия за каране

Неблагоприятните условия могат да бъдат неравен път, ниска видимост, тълпи от хора и т.н. Въпреки че повечето тротинетки са оборудвани с LED светлина, добре е да избягваме места с ниска осветеност, особено при скорост от около 20км/ч. Електрическите тротинетки работят най-добре на равен, гладък път, така че използвайте ги в най-добрите за тях условия, по възможност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *